Fysiotherapie bij elleboogpijn in Almere Haven

De elleboog is het verbindende gewricht tussen de onderarm en de bovenarm. Het is bijzonder omdat het de 2 botten, spaakbeen en ellepijp, van de onderarm verbindt met 1 bot uit de bovenarm. De elleboog verzorgt daar zowel het buigen, als het draaien van de onderarm.

Golferselleboog, tenniselleboog, welke elleboogklachten zijn er?

In de praktijk zien we dat door overbelasting makkelijk elleboog blessures kunnen ontstaan. Hieronder vindt u een korte samenvatting van veelvoorkomende elleboogblessures:

• Golferselleboog
Een golferselleboog is vergelijkbaar met de tenniselleboog. Het gaat hierbij om de buigspieren van de onderarm en niet zoals bij de tenniselleboog om de strekspieren van de onderarm. Deze klachten ervaart u aan de binnenzijde van de elleboog en kunnen vergelijkbare klachten geven.

• Slijmbeurs ontsteking elleboog
Een ontsteking van de slijmbeurs die zich op de punt van de elleboog bevindt. Dit geeft een duidelijk waarneembare zwelling aan de achterzijde van de elleboog en kan ontstaan door langdurig steunen op de elleboog.

• Tenniselleboog
Een tenniselleboog is een klacht waarbij, op de aanhechting van de pees aan het bot, een overbelasting plaatsvindt. Deze wordt veelal veroorzaakt door een aanhoudende trekbelasting aan het bot door de strekspieren van de onderarm. Hierdoor raakt de pees overbelast waardoor deze kan opzwellen. Dit geeft pijn in de buitenzijde van de elleboog en klachten bij bijvoorbeeld handen schudden, iets oppakken, tillen of computerwerk. Het is ook mogelijk dat er scheurtjes in het peesweefsel ontstaan als de klacht niet op tijd behandeld wordt.

Hebt u last van elleboog klachten? Neem dan contact op met de fysio om eventuele langdurige beschadiging uit te sluiten.

Weer pijnvrij bewegen

Onze methode

Met onze methode kunnen we elk lichaamsdeel weer herstellen én versterken.

Onderzoek & Diagnose
01

Onderzoek & Diagnose

We onderzoeken je klachten en analyseren je lichaam.
Behandelplan
02

Behandelplan

We creëren een plan op maat op basis van jouw situatie.
Pijnvrij blijven
03

Pijnvrij blijven

Je wilt niet alleen van je blessure af, maar je wilt ook geen nieuwe.

Afspraak met gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze therapeuten scholen zich constant bij om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Fysiotherapeuten

Ons team

Fysiotherapie de Roef heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten met een masteropleiding.
Onze fysiotherapeuten scholen zich constant bij om jou als patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Makkelijk online geregeld.

Belemmert de elleboogpijn uw dagelijks leven? Maak dan nu een afspraak!

Het is niet per se nodig een doorverwijzing te hebben vanuit de huisarts om bij ons terecht te kunnen. Ook zonder doorverwijzing helpen we u graag. Bel ons, whatsapp ons of vul het contactformulier. Ook voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.